Standard side

Fredag 21.06.2019.

Siste fredag før sommeravslutning på senteret er det tradisjon med rømmegrøt og spekemat. Det viser seg å være veldig populært. Det var Gunder Gundersen som var leid inn for å underholde oss en time før maten og han er allsidig. Det var trekkspilltoner av nordiske komponister som vi er vant til å høre til Sant-Hans og det var rockelåter som tok oss til Amerika i forrige århundre. Det var også en buggi fra "gamle dager" som det virkelig svingte av. Det var hyggelig musikk, timen gikk fort og dermed var det bare å gi seg i kast med grøten.

Velbekomme.

Annlaug.

 

Rømmegrøt og spekemat
Gunder Gundersen spilte trekkspill.....
------og piano
Og alle liker rømmegrøt
Brit-Helen var blid som alltid.

Onsdag 19.06.2019.

"Ut i det blå"

 

på M/S RIGMOR

Fredag 14.06.2019

Dette hadde jeg gledet meg til. Vakker musikk er helsebringende og helt nødvendig i hverdagen. Og så bra at vi har et slikt variert tilbud her på senteret. Flotte musikanter som kommer igjen gang på gang!

Og for en konsert det ble. Geir Lystrup, Bjørn Eidsvåg, Alf Prøysen, Terje Nilsen, Finn Kalvik og sannelig også Beatles. 

Mer eminent sang og spill skal man lete lenge etter å få høre. Dere er hjertelig velkomne tilbake.

Anne Fjellanger.

Mari Amundsen og Werner Johannessen.

Fredag 07.06.2019.

Fredag var det allsang på senteret. De nye "trubaduerene" var Marianne og Harry. De gjorde en bra jobb men Marianne skulle skrudd opp lyden på fullt. Harry overdøvet nok litt. Uansett, det er godt gjort å stille opp for å underholde oss som gjerne bare vil underholdes. Trond var som vanlig den som drar det hele i gang med trekkspilltoner. 

Sangene var hentet fra Harry Brandelius sitt rikholdige repourtuar og var sikkert godt kjent hos publikum fra før.Det var hyggelig å bli minnet om mange melodier fra barndommen.

All ære til Marianne som igjen har vist at hun er en riktig "potet"  og

full av energi!

Annlaug

Harry, Marianne og Trond.

President i skuddet

 

Onsdager er det foredrag eller annen underholdning på Rykkinn seniorsenter. Og som vanlig var det også denne gang så godt som fullt hus, selv om været ikke var det aller beste.

 

Så angret de nok heller ikke, de som hadde møtt frem for å høre Askermannen Hans Gaarders foredrag om «President Kennedys liv og død». Gaarder er frittstående forsker, kåsør og forfatter på freelance basis, og det var ikke få avsløringer han kunne bringe frem i dagens lys.

Dagens tema var viet John Fitzgerald Kennedy, født 29. mai 1917. Han ble etter hvert den yngste valgte president i USA, kun 46 år gammel, og faktisk den til da eneste president som var født i det 19. århundre.

Han vokste opp i en familie med stor rikdom, grunnlagt blant annet på spritproduksjon av faren Joseph Kennedy. En produksjon som foregikk både før, under og etter den amerikanske forbudstiden i 1938-40. Det ryktes også om nære forbindelser med Mafien i den sammenheng.

Da forbudstiden ble opphevet fikk Kennedyfamilien blant annet enerett som agentur for Gordons gin. Joseph var også USAs ambassadør til England 1938-40, og han fikk etter hvert store ambisjoner for sin eldste sønn - Joe jr. - som fremtidig amerikansk president.

 

Tette bånd til Mafiaen

Han omkom dessverre som fører av et bombefly under invasjonen av Nordmandie, og nestemann, John F. rykket dermed frem i køen som maktfaktor. Og ambisjonene var ikke svekket. Joseph kontaktet Mafiabossen Sam Giancano, om hjelp for å fremme sønnens kandidatur. Til gjengjeld skulle han få garantert ro og velvilje rundt sine egne lugubre gjøremål.

John F. Kennedy studerte både ved universitetene Harward, Princeton og Stanford, og i 1953 giftet han seg med Jaqueline Bouvier. Allerede da hadde han et solid rykte som damevenn. Men det som ikke er så godt kjent er at han da hadde vært gift tidligere.

Denne skillsmissen ble imidlertid solid dysset ned, sikkert med en god slump penger. Gamle Joseph var nemlig svært redd for at dette kunne skade sønnens anseelse på hans vei til et eventuelt fremtidig presidentskap. Også i den sammenheng ryktes det om bistand fra Mafiaen.

 

Tilnærmet adelig

42 år gammel kunngjorde John F. sitt kandidatur i 1960, og snart var valgkampen i full gang. Det var ikke utelukkende populært, for mange anså ham som en oppkomling, født med sølvskje i munnen. Ikke så rart, for det var vel kjent at Kennedy-klanen var det nærmeste man kunne komme som en kongelig familie i USA.

 

Som kjent vant John F. valget i kamp med Richard Nixon, etter blant annet å ha deltatt i verdens første politiske debatt i TV i 1960. Her ble det senere antyder at Nixon tapte fordi han ikke hadde barbert seg godt nok.

På samme tid hadde faren kommet i uoverensstemmelse med Mafiabossen Frank Costello, som la ut en drapskontrakt på Joseph. Han på sin side kontaktet sin gamle venn, Mafiabossen Sam Costello, med ordene «Jeg vil leve». Dermed var det problemet løst. Men det er som kjent ingen free lunsch, og Kennedyfamilien skulle snart komme til å få regningen. Giancano sa selv ved flere anledninger «at han hadde en president i lomma».

Giancano hjalp etter sigende også John F. ved å vinne valget blant annet ved å legge press på alle sine fagforeninger ved stemmegivningen. Det ble derfor ettertrykkelig mumling om valgfusk i ettertid i det som til da var tidenes jevneste valg.

Men også som president fornektet ikke damevennen Kennedy seg, og en av de mange elskerinner var en han overtok etter Frank Sinatra: Judith Exner. Hun hadde kontakter i Mafiaen, og ble etter hvert en personlig kurer mellom John F. Kennedy og Mafiaboss Sam Costello.

 

Felles front mot Mafiaen

Da John F. utnevnte sin bror Robert til justisminister, bestemte de seg for å knekke Mafiaen. Noe som skulle få uante konsekvenser. Fredag 22/11 1963 landet han på Lavei Field Airport i Texas, og kjørte i åpen bil i sakte fart gjennom byen.

Da de etter ca. 25 minutter kom til Elm Street, lød det en rekke skudd, etter at bilkortesjens rute på forunderligvis hadde blitt omgjort. Lee Harvey Oswald ble arrestert som morderen. Skuddene hadde kommet fra 6. etasje, men foto viser at Oswald sto på gateplan da skuddene falt.

Et vitne, Jean Hills, kunne også fortelle at 6 skudd kom fra et annet hold, kloss ved henne. 30 år senere sto Mafiosoen James Files, i 1994 frem, og fortalte at det var han som skøt det fatale hodeskuddet, forfra, og ikke bakfra som det tidligere ble hevdet. Noe som ble bekreftet av kirurgen Charles Crenshaw. Men da var saken foreldet.

Files jobbet både for Mafiaen og CIA, og ble i et intervju spurt om hvor høyt han trodde beslutningen om mordet på president Kennedy ble tatt. Han svarte da at det var svært høyt, og antydet forbindelser til Edgar Hoover i FBI.

Foredragsholder Hans Gaarder listet avslutningsvis opp fem grunner til at presidenten ble myrdet: Han ønsket å fjerne Seltralbankvesenet, han ønsket å vingeklippe CIA, han ønsket ikke mer krigføring i Vietnam, og han ønsket å fjerne skattefradragene for oljeselskapene. I tillegg følte Mafian seg sveket, etter at de hadde hjulpet til med å få ham valgt til president.

Etter et svært interessant foredrag, gikk antagelig tilhørerne hjem med adskillig flere spørsmål enn svar.

Freddy

 

 

 

SPENNENDE: Forsker Hans Gaarder fra Asker trollbandt sitt publikum på Rykkinn seniorsenter nylig med sitt foredrag «President Kennedys liv og død».