Høsttur 2018.

Vrådal 2018.

I år ble høstturen for Rykkinn pensjonistforening lagt til Telemark. Det ble ikke akkurat en fjelltur som det bruker å være selv om Telemark kan by på mye vakker fjellnatur. Vårt mål for første dagen var Quality Resort Straand Hotel i Vrådal. Det var også vårt utgangspunkt når vi de neste dagene dro ut med buss for å oppleve severdighetene i området. Hotellet er et gammelt, erverdig hotel som er bygget ut gjennom årene, og drives nå av femte generasjon. Både mat og senger kan anbefales for reiselystne.

Vi startet dag to med en tur på Telemarkskanalen fra Ulefoss til Lunde om bord på Victoria-Det var en behagelig tur i fint vær hvor man i ro og mak kunne nyte både naturen og de varme solstrålene på dekk. Etter lunsj fikk vi omvisning på Ulefoss hovedgård hvor det var mange fine gjenstander å se med en interessant historie bak.

Dagen etter var det Treungen som sto på programmet og der har vi Z-museet. Det er det mest innholdsrike museum man kan tenke seg og det er under stadig forandring og utvikling etter som det kommer nye gjenstander til. I den en enden var det Donald Duck som regjerte og i motsatt ende stod en liten kopi av den første Mercedesen som for øvrig fylte sitt drivstoff på apoteket. Der fant vi også en original hatteforretning fra Porsgrunn med hele lagerbeholdningen. Alt kunne prøves men ikke kjøpes.

En liten ekstratur gjorde at vi rakk et besøk hos Knut Storbukaas, nærmere kjent som Sputnik.

Han driver butikk på hjemstedet sitt i Drangedal hvor man kunne kjøpe alt fra stein til truser i alle regnbuens farger. Vi fikk høre hans kone fortelle om barnehjemmet i Thailand som de har hatt som prosjekt i mange år nå, og vi donerte litt penger til det, men noen Sputnik-sang ble det ikke. Han synger ikke i Telemark, fortalte han oss.

Hjem til Straand hotel hvor det ble tid til en tur i sølvsmia eller en liten strekk på senga før middag om kvelden. I pianobaren satt en meget god pianist som spilte og sang hver kveld så folk kunne svinge seg eller bare slappe av til den fine musikken. Jeg tror ikke han gjentok en melodi to ganger på tre kvelder, og det er godt gjort.

Vi var nesten 60 personer som takker Marianne for en meget vellykket tur som sluttet med en stopp ved Heddal stavkirke. Der kunne man velge mat eller kultur, eller ja takk, begge deler.

Anlaug.

Litt sen sammenkomst over en jegermaister.
Sputnik i egen høy person (synger ikke i Telemark)
Z-museet. Noe for MDG i Oslo?
Z-museet. Tannlegestol fra vår barndom.
Ulefoss arbeiderboliger.
Sluse på Telemarkskanalen.
Lunsj på Ulefoss
Ulefoss hovedgård.
Kanalfergen Victoria.
Sputnik's butikk i Drangedal.
Hen første Mercedesen fylte drivstoff på apoteket.
En danseglad mann fra Australia reddet kvelden for mange danseglade damer på Straand Hotel.